Happy Hearts med fjärilseffekt

Fladdrande fjärilsvingar, som i en graciös vals, är de senaste smyckena i Happy Heart kollektionen från Chopard. De är precis lika skira som de tidigare och i serien ingår halsband, ring, armband och örhängen i 18 karats roséguld med diamanter och pärlemor.

Familjen Scheufele, med Caroline i spetsen när det gäller juvelerna, delar gärna med sig till ett antal olika välgörenhetsorganisationer.

“Little Diamonds Do Great Things” säger Caroline.

Hon menar då att de är funna på ett för diamantletarna acceptabelt sätt, att det guld de är fattade i är etiskt framtaget och att Chopard som företag vill gå i bräschen för schyssta villkor för alla i produktionskedjan. Caroline tycker också företaget har råd att dela med sig av vinsten till de som behöver.

Happy Heart med fjärilseffekt är en raffinerad nytolkning av Happy Heart. Enkelt och genialiskt – det är två hjärtan i pärlemor som bildar fjärilsvingar och i mitten sitter ett hjärta med en glad diamant inuti. Happy Hearts Wings (Butterfly) ska helst bäras direkt på huden.

Caroline Scheufele som har ett stort hjärta gjorde förra året gemensam sak med Natalia Vodianova, rysk toppmodell och filantrop, och Naked Heart Foundation genom en specialutgåva av Happy Hearts Collection där Chopard delar med sig till stiftelsen.

Naked Heart Foundation startades 2004 av Natalia Vodianova och den finansierar program för barn med speciella behov.

Att arbeta med etiskt framtaget guld är en hjärtesak för Caroline och vid presentationen förra året, då Chopard deklarerade att allt guld de arbetar med är etiskt framtaget, var bland andra Arizona Muse med på scenen iförd Happy Hearts örhängen i etiskt guld.

Britta Rossander

Britta är oberoende frilansjournalist med klockor som specialitet sedan 30 år. Vän till Nymans Ur 1851, chefredaktör för MOMENTO Magazine, klockredaktör för Gran Turismo, medarbetare på 00/24 WatchWorld, ansvarig redaktör för Beridna Högvaktens tidning och ingår också i Watchstars.com, den internationella oberoende föreningen för utvalda klockjournalister.

No Comments Yet

Comments are closed