Little Lange 1 “25th Anniversary”

Inför 25-årsdagen för Lange 1 (1994) kommer dess mindre syskon (född 1998) nu i en specialutgåva i begränsad upplaga om 25 exemplar.

Materialet är vitt guld, urtavla i två olika silvertoner matchat med blå detaljer och även balansen som syns genom bakboettens safirglas har blå gravyr och siffran 25.

A. Lange & Söhne berättade i januari att de kommer att släppa flera varianter av Lange 1 med datumvisning inspirerad av Dresdenoperans klocka, alla i den begränsade upplagan av 25 exemplar. Vi fick se Lange 1 på SIHH i januari och Grande Lange 1 med månfas i februari och under de sista dagarna i mars gjorde denna klocka entré.

Lange 1 är en ikon och den mindre storleken (1,7 mm mindre diameter än storebror) är verkligen lättburen.

När DDR väl fallit bestämde sig barnbarnet till A Lange, Walter Lange, och Gunter Blümelin, dåvarnade ägare av IWC och Jaeger-LeCoultre, samt en konsult att starta upp tillverkning av komplicerade ur igen.

Efter fyra års hårt arbete var A. Lange & Söhne redo för att presentera Lange 1 i två versioner och den rektangulära Arkade samt den sensationella tourbillonen Pour le Mérite.

Den officiella presskonferensen ägde rum den 24 oktober i Dresden Castle i närvaro av journalister, lokala kändisar och Sachsen premiärminister.

Inbjudna återförsäljare som lyssnade på Blümelin beställde alla de tillgängliga 123 klockorna vilket var det antal som Lange kunde producera. Intresset för dem var så stort att de sista klockorna fick lottas ut.

Det är ett annorlunda sätt att fira ett jubileum jämfört med de andra varumärkena inom Richemont. Vi är ju vana att från andra märken se en uppsjö av uppgraderade modeller samtidigt. Här är det en ny modell per månad i mycket limiterad upplaga. Smart tycker jag och annorlunda hanterat – men verkligen helt i Langes stil. Om du lyckas köpa en av dem är det inte många gånger du kommer möta någon med samma modell på handleden.

Ref. 181,066 i boetten sitter det manuella verket kaliber L121.1

Britta Rossander

Britta är oberoende frilansjournalist med klockor som specialitet sedan 30 år. Vän till Nymans Ur 1851, chefredaktör för MOMENTO Magazine, klockredaktör för Gran Turismo, medarbetare på 00/24 WatchWorld, ansvarig redaktör för Beridna Högvaktens tidning och ingår också i Watchstars.com, den internationella oberoende föreningen för utvalda klockjournalister.

No Comments Yet

Comments are closed