Watch the Watches

 

I Netflix serie bär alla karaktärerna väl valda klockor och från och med idag (fredag 5:e april) går det att streama serien och försöka identifiera uren.

’Störst av allt’ är den första svenskproducerade originalserien på Netflix och kommer så småningom att släppas i samtliga länder där Netflix finns vilket skulle kunna ge över 130 miljoner tittare.

Berättelsen som är båden en kriminalroman och en rättegångsthriller är skriven av Malin Persson Giolito och den kom ut på bokhandlarnas diskar år 2016.

’Störst av allt’ handlar om de unga som går i skolan på allmänna gymnasiet i välbärgade Djursholm.

 

Oyster Perpetual Sky-Dweller

För att poängtera den ekonomiska välfärden för filmens karaktärer bär skådespelarna duktigt med snygga och dyrbara ur. Det är delvis en orgie i Rolex, med till exempel en pappa som bär Rolex Sky-Dweller i guld med brunt läderband, men också Jaeger-LeCoultre, Audemars Piguet och SjöSandström pryder skådespelarnas handleder matchat med några smycken från Rare Jewelry.

Historien berättas utifrån eleven Majas (spelad av Hanna Ardehn) perspektiv och hennes komplicerade relation till fem av de andra eleverna på skolan och en av lärarna.

Efter det att en tragedi skett på skolan hamnar Maja i rättegång för mord. Där avslöjas inte bara detaljerna kring tragedin utan också de privata detaljerna om hennes förhållande till Sebastian Fagerman (spelad av Felix Sandman) och hans dysfunktionella familj.

I historien finns ett stort inslag av romantik men också ett klassperspektiv, socialt stigma och rasism.

Romanen fick Svenska Deckarakademins utmärkelse “Bästa svenska kriminalroman 2016 och Malin Persson Giolito fick ta 2017 emot utmärkelsen årets bok nummer två på bokmässan i Göteborg.

Foto: Rolex, Netflix, Bokmässan

 

Britta Rossander

Britta är oberoende frilansjournalist med klockor som specialitet sedan 30 år. Vän till Nymans Ur 1851, chefredaktör för MOMENTO Magazine, klockredaktör för Gran Turismo, medarbetare på 00/24 WatchWorld, ansvarig redaktör för Beridna Högvaktens tidning och ingår också i Watchstars.com, den internationella oberoende föreningen för utvalda klockjournalister.

No Comments Yet

Comments are closed