Ett lyckans år enligt kineserna

År 2019 är grisens år enligt den kinesiska astrologin, det är en tid i tolvårscykeln då vi frossar i livets goda.

I tisdags (5:e feb) var det alltså dags och kineserna säger att mångas plånböcker kommer att bli fetare och att vi kommer märka att det lönar sig att jobba hårt och sköta affärerna. Det är också ett år som är gynnsamt för de som planerar att starta verksamhet eller gå igång med ett nytt projekt. År 2019 kommer alltså att vara ett mycket bra år för glädje och ökad livskvalitet.

Om de som är födda i grisens tecken brukar man säga att de gillar att bevara, tycker om färgerna svart och purpur samt att de är intelligenta och osjälviska samtidigt som de kan vara långsinta och temperamentsfulla.

I grisens tecken hittar vi också de stora berättarna som till exempel Hemingway, Hitchcock, Stephen King och Steven Spielberg

Nu när grisen tagit över från hunden har Vacheron Constantin, med många hängivna samlare i sin kundkrets, gjort en klocka inom Haute Horlogerie dekorerad med Métiers d’Art i form av en ganska knubbig gris med lite längd på håret så den ser ut som ett rart vildsvin. Totalt tillverkas tolv klockor med verket Caliber 2460 G4 med staden Genèves hallmärke i boetten och ett konstverk på urtavlan bestående av gravyr och emaljmålning i Granfd Feu teknik vilket betyder att den läggs på i flera tunna lager för bästa intensitet i färgerna.

Zodiac Chinese Year of the Pig 2019

Grisen är det tolfte och sista djuret i den kinesiska zodiaken, och de som är födda i grisens år, sägs vara finsmakare. Chopard med sin Haute Horlogerie serie L.U.C XP har tillverkat en ny modell döpt till Urushi vilket syftar till den uråldriga dekorationsteknik som används av den japanska artisten Kiichiro Masumura.

Detta symboliska djur anses i Kina vara generöst och roligt till sin karaktär vilket syns på den även här knubbiga lilla gris som denna gång är omgiven av en trädgård full av blommor. Verket som sitter i boetten av etiskt framtaget roséguld är L.U.C Kaliber 96.17-L som är mycket tunt. Upplagan är totalt på 88 exemplar.

Britta Rossander

Britta är oberoende frilansjournalist med klockor som specialitet sedan 30 år. Vän till Nymans Ur 1851, chefredaktör för MOMENTO Magazine, klockredaktör för Gran Turismo, medarbetare på 00/24 WatchWorld, ansvarig redaktör för Beridna Högvaktens tidning och ingår också i Watchstars.com, den internationella oberoende föreningen för utvalda klockjournalister.

No Comments Yet

Comments are closed